Charles Leclerc krijgt Ferrari SF90 cadeau

(c) Scuderia Ferrari

Charles Leclerc heeft de Ferrari waarmee hij in 2019 twee Grands Prix wist te winnen cadeau gekregen van zijn team. Leclerc won in 2019 de Grand Prix van België en de thuisrace voor Ferrari in Italië.

De Monegask debuteerde in 2019 voor Ferrari en liet zijn talent in zijn eerste seizoen voor de Scuderia gelijk zien. Hij wist de eerste twee races na de zomerstop te winnen. De tweede race na de zomerstop was op Monza. Dat was tevens ook de belangrijkste race voor het Italiaanse team dat daar sinds 2010 niet meer gewonnen had.

Foto: Scuderia Ferrari

Voor de ogen van duizenden Italiaanse fans pakte Leclerc op zaterdag pole position en op zondag de overwinning. Een reden voor Ferrari om het talent een bijzonder cadeau te geven: zijn racewinnende SF90-bolide.

Leclerc is niet de eerste coureur die een Formule 1-auto cadeau krijgt. Vorig jaar kreeg Kimi Räikkönen de Ferrari waarmee hij de Grand Prix van Amerika won cadeau.

Lees ook: Memorabele races: eerste podium Leclerc