Vettel ontdaan: “Niet onze fout dat we het niet gered hebben”

Sebastian Vettel, Aston Martin AMR21 Bahrein 2021
Foto: Aston Martin F1

Sebastian Vettel kwam tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein niet verder dan Q1. Volgens de coureur van Aston Martin zorgden de gele vlaggen ervoor dat hij zijn rondetijd niet kon verbeteren.

Tijdens zijn laatste ronde hing er namelijk een gele vlag in sector 1 na een spin van Nikita Mazepin. “Natuurlijk zouden we veel sneller moeten zijn”, zei Vettel tegen Formula 1. “We hadden duidelijk last van de gele vlaggen tijdens mijn ronde, wat het bijna onmogelijk maakte om mijn tijd te verbeteren. Het is wat het is.”

Ondanks het teleurstellende resultaat blijft Vettel rustig. “Ik ben zeker ontdaan en boos, want het was niet onze fout dat we het niet hebben gered. Maar we moeten het accepteren en ons voorbereiden op morgen.”

Foto: Aston Martin F1
Volgens de viervoudig-wereldkampioen ging de kwalificatie goed en voelde het positief. ”Ik heb natuurlijk maar anderhalve ronde gereden. Er is nog veel werk aan de winkel en we hadden op een betere start gehoopt, maar we kunnen er niks aan veranderen. Hopelijk hebben we morgen een mooie race. Ik denk dat we best wat plekken goed kunnen maken.”