Verstappen-testdag-bahrein-

Het Formule 1-seizoen is eindelijk officieel van start gegaan! Op het Bahrain International Circuit in Bahrein zal de eerste Grand Prix van het seizoen verreden worden. Gedurende dit raceweekend zullen de kaarten eindelijk op tafel gelegd worden en kunnen we zien wie er echt goed voorstaan en wie wellicht wat tegenvallen. In deze liveblog houdt Grand Prix Radio je op de hoogte van de eerste vrije training voor de Grand Prix van Bahrein.

Update 13.30 uur

De eerste vrije training is achter de rug. Om 16.00 uur vanmiddag zullen de coureurs weer in actie komen tijdens VT2 voor de Grand Prix van Bahrein. Tot straks!

1. Max Verstappen (Red Bull Racing) met 1:31.394.
2. Valtteri Bottas (Mercedes) +0.298
3. Lando Norris (McLaren) +0.503
4. Lewis Hamilton (Mercedes) +0.527
5. Charles Leclerc (Ferrari) +0.599
6. Sergio Perez (Red Bull Racing) +0.677
7. Pierre Gasly (AlphaTauri) +0.801
8. Carlos Sainz (Ferrari) +0.972
9. Daniel Ricciardo (McLaren) +1.040
10. Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo Racing) +1.392

Update 13.29 uur

Volg vanmiddag vanaf 16.00 uur live VT2 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg de nieuwe liveblog!

Update 13.25 uur

Met nog een paar minuten op de klok duikt ook Max Verstappen de baan weer op. Hij laat de snelste tijd achter zijn naam noteren met een 1:31.394.

Update 13.16 uur

Beide Ferrari's en beide AlphaTauri's rijden inmiddels snelle rondjes. Zo gaat Leclerc naar de tweede tijd en pakt zijn teamgenoot de vijfde tijd. Ook Pierre Gasly lijkt goed bezig te zijn. De Fransman heeft de derde tijd achter zijn naam staan. Aan de bolide van Bottas wordt ondertussen druk gesleuteld, al proberen de monteurs uit alle macht te voorkomen dat we zien wat er precies gebeurt.

Update 13.04 uur

Het is Lando Norris die de snelste tijd achter zijn naam laat noteren met een 1:31.897. De Brit is het snelst van iedereen in de eerste twee sectoren.

Update 13.00 uur

Met nog maar een halfuur op de klok ziet de tussenstand er als volgt uit:
1. Lewis Hamilton (Mercedes) met 1:32.214
2. Max Verstappen (Red Bull Racing)
3. Valtteri Bottas (Mercedes)
4. Sergio Perez (Red Bull Racing)
5. Charles Leclerc (Ferrari)
6. Pierre Gasly (AlphaTauri)
7. Lando Norris (McLaren)
8. Yuki Tsunoda (AlphaTauri)
9. Carlos Sainz (Ferrari)
10. Sebastian Vettel (Aston Martin)

M258815-1-700x467
Foto: Mercedes AMG Petronas F1 Team

Update 12.48 uur

Het team van Williams herdenkt de overleden Formule 1-commentator Murray Walker op een bijzondere manier. Zo rijdt Nicholas Latifi dit weekend met een quote van Walker op zijn halo. "And I've got to stop, because I've got a lump in my throat", staat er op de halo. Walker overleed eerder deze maand op 97-jarige leeftijd.

Update 12.43 uur

Lewis Hamilton laat op de zachte band de snelste tijd achter zijn naam noteren met een 1:32.844. Deze tijd wordt vlak daarna echter al verbeterd door zijn teamgenoot Valtteri Bottas. En daar bleef het niet bij, want een paar minuten daarna pakte Max Verstappen de snelste tijd.

Update 12.33 uur

Voor wie het net nog niet is opgevallen, of voor wie graag nog even wil nagenieten; de nieuwe Formule 1-intro!

Update 12.31 uur

Volg VT1 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 12.30 uur

De lichten aan het eind van de pitstraat springen op groen en de eerste VT1 van 2021 is officieel begonnen! En meteen duiken er al veel coureurs de baan op om een installatierondje te rijden. Dit jaar zullen VT1 en VT2 korter zijn dan voorgaande jaren. De trainingssessies zijn ingekort en zullen nog maar een uur duren in plaats van anderhalf uur. Alle vrije trainingen (VT1, VT2 en VT3) zullen dus stuk voor stuk een uur duren.

Update 12.21 uur

Deze eerste echte racedag van het seizoen begon voor het team van Williams al meteen met een aankondiging. De Britse renstal maakte namelijk bekend dat Dan Ticktum ook dit jaar actief blijft bij Williams als development driver. Ticktum kijkt er naar eigen zeggen naar uit om meer tijd op het circuit door te brengen. "Het zal leuk zijn om dit jaar meer tijd op de circuits door te brengen. Vorig jaar was dat best moeilijk."

Update 12.20 uur

Welkom bij deze liveblog van VT1 voor de Grand Prix van Bahrein! Het tijdschema met informatie voor dit raceweekend vind je hier!

Lees ook: Voorspellen met de kenners deel 3: Jack en Robert

Lees ook: Voorspellen met de kenners deel 2: Jan en Olav

Lees ook: Voorspellen met de kenners deel 1: Rudy en Rick

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden