Tsunoda levert sensationele prestatie volgens Marko

Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

Helmut Marko is blij met de prestaties van Yuki Tsunoda tijdens de wintertest in Bahrein. Dat zegt de Red Bull-adviseur tegen RTL.

Tsunoda maakt volgend weekend zijn debuut in de Formule 1 met Scuderia AlphaTauri. Vorig seizoen eindigde de 20-jarige Japanner als derde tijdens zijn eerste seizoen in de Formule 2. Afgelopen week zat Tsunoda voor het eerst uitgebreid in de nieuwe bolide. Hij had wel eerder al op Imola en Misano met oudere AlphaTauri-auto’s getest.

Voor in het middenveld

Tsunoda sloot de wintertest af als tweede achter Max Verstappen. ”Onze Yuki Tsunoda is 20 jaar oud en heeft pas anderhalve dag in deze auto gezeten, maar hij heeft een sensationele prestatie geleverd”, zei Marko.

Foto: Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool

“Natuurlijk kan je dat niet zonder een goede auto. Ik denk dat AlphaTauri dichtbij de voorkant van het middenveld zal zitten. Daar heb je ook Renault, Ferrari en Aston Martin. Ik denk dat McLaren iets voorligt. We verwachten daar een zware strijd. Het zal per circuit verschillen we de snelste is.”

Lees ook: Voorspellen met de kenners deel 1: Rudy en Rick

Lees ook: GP van Saoedi-Arabië: Snelste F1-stratencircuit ooit onthuld