F1 aan Tafel: “Nu moet het gebeuren Max”

Deze week in F1 aan Tafel, de podcast van Grand Prix Radio, praten Jack en Olav ons bij vanuit Bahrein, bespreken de mannen de overleden Murray Walker en komt het wellicht aanstaande gevecht om de titel aan bod.

Vanuit het House of Exclusive Cars, AutoVilla in Naarden met als gasten:
– Steven Brunswijk; cabaretier, presentator en autoliefhebber.
– Jur Raatjes; voormalig sportpresentator RTL, Wimbledon, Oranje en Formule 1.
– Frans Verschuur; ‘meest succesvolle teambaas ever’ en onder andere winnaar Le Mans met Jos Verstappen.
– Bijdrage Olav Mol en Jack Plooij vanuit Bahrein.
– presentatie: Jeroen Mul.

Voordat de mannen aan tafel losbarsten, krijgen we eerst nog een update van Jack en Olav vanuit Bahrein. Zij praten ons bij over de afgelopen wintertest en geven hun verwachtingen voor het seizoen. Zo bespreken ze hoe ze denken dat de verhouding ligt tussen Mercedes en Red Bull, delen ze de pick order van het veld in en hebben ze het over Haas en hun nieuwe rijders.

Naast de wintertests die afgelopen weekend werden verreden, was er nog een belangrijk nieuwsitem dat hét onderwerp van gesprek was in de Formule 1. Namelijk de dood van de legendarische commentator Murray Walker. Hij was decennialang dé stem van de Formule 1. In de podcast is een heel typerend fragment van de Engelsman te horen. Daarnaast haalt mede oud F1-commentator Jur Raatjes een oud fragment aan dat hem erg is bijgebleven.

Het was een smetteloos testweekend voor Max Verstappen en Red Bull in Bahrein. Mercedes had het daarentegen veel lastiger. Er zijn al veel experts binnen de paddock die suggereren dat Red Bull wel eens de favoriet zou kunnen zijn in 2021. De mannen denken dat het echter nog te vroeg is om dat te zeggen. Toch durft Frans te zeggen dat Max zijn eerste titel gaat pakken, en niet Hamilton zijn achtste, waarop Steven vraagt wat Max dan zo goed maakt. Vervolgens vullen Frans en Jur elkaar geweldig aan in de uitleg van het talent van Max. “Je hebt Messi, Ronaldo en Max. Hij is van dat niveau.” Aldus Frans.

F1 aan Tafel: Mattie Valk, Jeroen van Inkel, Olav Mol, Jack Plooij en Jeroen Mul
F1 aan Tafel: Mattie Valk, Jeroen van Inkel, Olav Mol, Jack Plooij en Jeroen Mul

De F1 aan tafel-luisteraar maakt iedere week kans op 50 euro gratis tanken bij TinQ. Daarvoor moet je ‘het autogeluid’ raden. Stuur je antwoorden naar f1aantafel@grandprixradio.nl. De winnaar van vorige week wordt in deze podcast bekendgemaakt.

Naast de update van Jack en Olav en de gesprekken over Murray Walker, Max Verstappen en de aanstaande titelstrijd, is er natuurlijk nog veel meer besproken. Denk aan een debuterende Sainz bij Ferrari, de verwachtingen van Alpine en McLaren en het aflopende contract van beide Mercedes coureurs. Alles horen? Klik op de bovenstaande link in het artikel.

Productie: Mario de Pizzaman

Redactie: Wout Hengevelt

Montage: Marnix Westhuis

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.