LIVE VANUIT BAHREIN: Daniel Ricciardo zet de snelste tijd neer

Daniel32021Filmingday

De eerste sessie van de wintertest is begonnen in Bahrein. Max Verstappen is goed op dreef en zet de op twee na snelste tijd neer. 

De Formule 1 wintertesten zijn begonnen op een manier die we niet kennen, want normaal gesproken rijdt Mercedes meteen naar buiten. Bottas is even buiten geweest, maar na 46 minuten had hij er nog maar één ronde op zitten. De garagebox van Mercedes ging dicht. Later meldde het team dat er een probleem was met de versnellingsbak.

Snelste tijd

Max Verstappen spinde in bocht drie, maar kon zich daarna gelukkig snel weer herpakken. De wintertest ziet er tot nu toe goed uit voor de Nederlander. Hij heeft op dit moment de op twee na snelste tijd neergezet. Daniel Ricciardo en Pierre Gasly zijn tot nu toe sneller.

Ricciardo en Verstappen hebben er nu allebei twintig ronden op zitten. Pierre Gasly heeft in zijn AlphaTauri er tot nu toe de meeste ronden opzitten, namelijk zevenentwintig. Charles Leclerc is ook op dreef met maar liefst drieëntwintig ronden te hebben gereden over de circuit van Bahrein. Het team van Haas doet het wat rustiger aan en zit nu op zeven ronden.

SI202103120371_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
© Red Bull Content Pool

Tussenstand tot nu toe:
10. Valterri Bottas (Mercedes)
9. Mick Schumacher (Haas)
8. Roy Nissany (Williams)
7. Sebastian Vettel (Aston Martin)
6. Kimi Räikkönen (Alfa Romeo)
5. Charles Leclerc (Ferrari)
4. Esteban Ocon (Alpine)
3. Max Verstappen (Red Bull)
2. Pierre Gasly (AlphaTauri)
1. Daniel Ricciardo 1.32.203 (McLaren)

Hou voor meer updates onze website in de gaten en luister naar Grand Prix Radio voor actuele updates van Olav Mol live vanuit Bahrein.

Lees ook: Alles wat je moet weten over de Formule 1-wintertests 

Lees ook: F1 aan Tafel: "Geef Schumacher in het begin tijd en ruimte" 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden