Red Bull coureurs leggen eerste kilometers af in nieuwe bolide

SI202102240200_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen en Sergio Perez hebben hun eerste kilometers afgelegd in de nieuwe Red Bull Bolide: de RB16B. De reservecoureur Alex Albon mocht in de RB15 stappen en over het circuit van Silverstone rijden. 

De eer was aan Sergio Perez om als eerste in de RB16B te stappen. Voor de Mexicaan was dat een speciaal moment. "Met een nieuwe auto rijden is altijd bijzonder voor de coureur, maar ook voor het team. Ze hebben de hele winter zo hard gewerkt dus om eindelijk de auto op de baan te krijgen, is een behoorlijk emotionele dag", vertelt Perez aan redbull.com. ‘Checo’ Perez ziet veel potentie in de Red Bull bolide. Eerder deze week reed Perez al in de RB15, de Red Bull van 2019.

SI202102240183_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
© Red Bull Content Pool

Nadat ook Max Verstappen over het circuit van Silverstone had geracet in de bolide van 2019, was hij klaar om in de RB16B te stappen. Volgens Verstappen draaien dagen als deze om het op je gemak te voelen in de auto ter voorbereiding op de testdagen in Bahrein. Verstappen: "Het is altijd goed om weer in een Formule 1-auto te rijden en de eerste keer dat je de pits uitgaat, is zo'n geweldig gevoel." Ook volgens teambaas Christian Horner is het altijd geweldig is om een nieuwe auto het circuit op te zien rijden en de coureurs hun eerste rondes te zien maken.

SI202102240116_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
© Red Bull Content Pool

Alex Albon mocht in de Red Bull bolide van 2019 nog een aantal ronden over het circuit van Silverstone racen, waar hij, ondanks dat hij niet in de RB16B mocht stappen, erg blij mee was. De Thai zal dit jaar meer op de achtergrond zijn, voornamelijk in de fabriek. Albon: “Aan mijn kant ging het vandaag over het begrijpen van de persoonlijkheid van de RB16B, praten met Max, Checo, de ingenieurs en hun feedback krijgen, zodat ik het terug kan brengen naar de fabriek waar ik veel werk zal doen om te helpen met de ontwikkeling, vooral nu we een vliegende start kunnen maken in Bahrein."

SI202102240206_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
© Red Bull Content Pool

Het team van Red Bull is klaar voor de testdagen van Bahrein. Verstappen is al enigszins bekend met het team van Red Bull. Perez moet eerst nog even wennen en heeft de eerste vijf races nodig om zich op zijn gemak te voelen voordat hij tot het uiterste kan gaan. De Mexicaan vindt dat ze bij Red Bull al veel vooruitgang hebben gemaakt en daar is hij er tevreden mee.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden