Horner: ”Verstappen staat bovenaan lijst Mercedes”

Een foto van Max Verstappen met Christian Horner en Helmut Marko
(c) Red Bull Content Pool / Mark Thompson / Getty Images

Teambaas Christian Horner denkt dat Max Verstappen bovenaan de lijst staat van Mercedes, als Lewis Hamilton besluit te vertrekken bij de Duitse renstal. Dat laat de Brit weten aan Motorsport

Horner is erg openhartig over de prestatieclausule die in het contract van Verstappen staat. Horner denkt dat Red Bull Racing de Nederlander tevreden kan houden, maar hij weet ook dat Verstappen hoog op de verlanglijst staat van Mercedes.

”Ik weet zeker dat Max bovenaan hun lijstje met rijders staat als Lewis besluit te stoppen, maar ze hebben ook George Russell en andere coureurs die voor hen beschikbaar zijn”, begint Horner. ”Zoals ik al zei hangt het allemaal af van de relaties en het bouwen van een competitieve auto, hoewel er voor 2022 geen garanties zijn. Het is een volledig schone lei, dus als er een grote verandering in de volgorde komt, dan is het aannemelijk dat het bij de grote reglementaire wijziging gebeurt.”

“Ik denk dat de relatie met Max zeer sterk is” 

Verstappen heeft een contract bij Red Bull Racing dat loopt tot en met het seizoen 2023. Er is altijd veel te doen geweest rondom eventuele clausules die in het contract van Verstappen zouden staan. Horner bevestigd nu dat er inderdaad een prestatieclausule in het contract staat van de 23-jarige.

”Alle coureurs hebben vangnetten omtrent prestaties en de realiteit is dat er altijd een element met betrekking tot prestaties in het contract van Max heeft gestaan. Ik denk dat de relatie met Max zeer sterk is. Hij gelooft in het project en wat wij doen. Hij ziet de investeringen die Red Bull doet, in het bijzonder met deze recente verbintenis voor de krachtbron. Hij gelooft in de mensen in het team en het werken binnen het team, dus ik ben ervan overtuigd dat we niet hoeven te verwijzen naar contractuele clausules. Ik denk dat het er uiteindelijk op aankomt of wij hem een competitieve auto leveren. Dat is wat hij wil, maar ook wat wij willen. Hij heeft dat nodig, wij hebben dat nodig, dus wat dat betreft zitten we in dezelfde situatie”, besluit Horner.

Lees meer:

Horner: ”We hebben een auto nodig die altijd kan presteren”

Horner is trots op de behaalde successen met Honda 

Officieel: Red Bull vanaf 2022 door met de Honda-motor