Alles wat je moet weten over de Virtual Brazilian Grand Prix

SI202012170224_news

De Formule 1-fans worden voorafgaand aan de start van het seizoen alvast opgewarmd met een aantal virtuele races. Nadat George Russell en Enzo Fittipaldi aan de haal gingen met de overwinning tijdens de eerste online Grands Prix, staat zondagavond het slotstuk van het mini-kampioenschap op het programma. Grand Prix Radio zet de deelnemers aan de Virtual Brazilian Grand Prix op een rijtje en legt het raceformat uit.

De overwinning tijdens de eerste race van het seizoen op de Red Bull Ring ging verrassend naar Enzo Fittipaldi voor het team van Haas. George Russell, de regerend Virtual Grand Prix kampioen moest in Oostenrijk nog verstek laten gaan, maar sloeg terug met een overwinning op Silverstone. De Brit hield Albon en Ilott achter zich.

De Fittipaldi-broeders deden op Silverstone echter goede zaken in het kampioenschap voor Haas en gaan met 15 punten voorsprong op Ferrari de laatste race in. De Virtual Grand Prix wordt gereden op Interlagos in Brazilië.

Jarno Opmeer kwalificeert voor Mercedes

De Virtual Grand Prix heeft een iets ander format dan een ‘normaal’ Formule 1-weekend. Voorafgaand aan de hoofdrace vindt er eerst een sprintrace van vijf ronden plaats. De uitslag van de wedstrijd bepaalt de startvolgorde van de hoofdrace. Verschillende esport sterren uit de F1 Esports Pro Series, waaronder de Nederlanders Jarno Opmeer en Thijmen Schutte, zullen proberen tijdens de sprintrace hun teamgenoten de best mogelijke uitgangspositie te bezorgen. De hoofdrace wordt daarna verreden over 50% van de Grand Prix afstand.

Weer Russell of toch Albon?

George Russell verschijnt ook in Brazilië weer als grote favoriet aan de start. De Brit jaagt op zijn tweede esport zege op rij, maar zal wederom Alexander Albon van zich af moeten schudden. De Red Bull coureur won in 2020 de Virtual Brazilian Grand Prix en zal dat kunststukje graag willen herhalen. Namens Haas verschijnen Pietro en Enzo Fittipaldi weer op de virtuele grid in hun jacht op het kampioenschap. De Brazilianen zullen daarbij vooral op de Ferrari-talenten Arthur Leclerc en Dino Begovic moeten gaan letten.

Het veld wordt aangevuld met een aantal celebrities en sporters. Zo zet Mercedes wielrenner Rohan Dennis en Moto2-coureur Jake Dixon in en kiest Alfa Romeo voor Real Madrid doelman Thibaut Courtois. Namens McLaren verschijnt Nic Hamilton, het jongere broertje van Lewis Hamilton, aan de start.

De volledige line-up voor de Virtual Brazilian Grand Prix:

Red Bull Racing: Alex Albon en Johannes Hountondji
McLaren: Nic Hamilton en Jimmy Broadbent
Alpine: Nicolas Prost en Arnaud Tsamere
FDA: Arthur Leclerc en Dino Begovic
AlphaTauri: Vitantonio Liuzzi en Luca Salvadori
Alfa Romeo: Thibaut Courtois en Jack ‘Pie Face’ McDermott
Haas: Pietro en Enzo Fittipaldi
Williams: George Russell en Alejandro Lopez “Flowstreet”

De Virtual Brazilian Grand Prix start om 19.00 uur Nederlandse tijd en is te bekijken via onder andere het YouTube kanaal van Formule 1 en Ziggo Sport.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden