Alles wat je moet weten over de Virtual British Grand Prix

SI202012170219_news

De Formule 1-fans worden voorafgaand aan de start van het seizoen alvast opgewarmd met een aantal virtuele races. Zondagavond staat de tweede wedstrijd van het digitale drieluik op het programma. Grand Prix Radio zet de deelnemers aan de Virtual British Grand Prix op een rijtje en legt het raceformat uit.

Op zondag 31 januari werd de eerste van drie virtuele races verreden. De overwinning op de Red Bull Ring ging verrassend naar Enzo Fittipaldi voor het team van Haas. De Braziliaan, kleinzoon van racelegende Emerson Fittipaldi, hield Stoffel Vandoorne en Arthur Leclerc achter zich.

Zondagavond staat de tweede race van het kampioenschap op het programma. De coureurs komen dan in actie op Silverstone. Er staat ook daadwerkelijk weer wat op het spel, want het gewonnen prijzengeld zal worden geschonken aan een goed doel naar keuze.

Esporters kwalificeren

De Virtual Grand Prix heeft een iets ander format dan een ‘normaal’ Formule 1-weekend. Voorafgaand aan de hoofdrace vindt er eerst een sprintrace van vijf ronden plaats. De uitslag van de wedstrijd bepaalt de startvolgorde van de hoofdrace. Verschillende esport sterren uit de F1 Esports Pro Series, waaronder Floris Wijers, zullen proberen tijdens de sprintrace hun teamgenoten de best mogelijke uitgangspositie te bezorgen. De hoofdrace wordt daarna verreden over 50% van de Grand Prix afstand.

Russell en Albon als grote namen

Er verschijnt op Silverstone een mix van Formule 1-coureurs, jonge talenten en celebrities aan de start. Zo kiest Ferrari met Robert Shwartzman en Callum Ilott voor twee coureurs uit de eigen opleiding en vormen bij Red Bull Alexander Albon en Liam Lawson het rijdersduo. Uiteraard doet Enzo Fittipaldi weer mee bij Haas om zijn leidende positie in het kampioenschap te verdedigen. Namens Williams staan Nicholas Latifi en George Russell op de grid. De Brit moest op de Red Bull Ring op het laatste moment verstek laten gaan en zal op zijn thuiscircuit op zoek zijn naar een goed resultaat.

De volledige line-up voor de Virtual British Grand Prix:

Red Bull Racing: Alex Albon en Liam Lawson
McLaren: Jimmy Broadbent en Ben ‘Tiametmarduk’ Daly
Alpine: Squeezie en Theamusante
FDA: Robert Shwartzman en Callum Ilott
AlphaTauri: Vitantonio Liuzzi en Luca Salvadori
Alfa Romeo: Thibaut Courtois en Jack ‘Pie Face’ McDermott
Haas: Pietro en Enzo Fittipaldi
Williams: George Russell enNicholas Latifi

De Virtual British Grand Prix start om 19.00 uur Nederlandse tijd en is te bekijken via onder andere het

">YouTube kanaal van Formule 1 en Ziggo Sport.

Lees ook: Enzo Fittipaldi wint de eerste Virtual Austrian Grand Prix

Lees ook: Steiner sluit F1-weerzien Magnussen en Grosjean niet uit

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden