Nieuw circuit lay-out Rome E-Prix

Na de kalenderupdate heeft de ABB FIA het circuit van Rome aangepast voor de derde komst naar de stad voor de Formule E-race. 

De Rome E-Prix staat gepland voor 10 april en zal de derde race van het wereldkampioenschap zijn. Het circuit zal dwars door het historisch hart van de EUR-wijk gaan. Nauwe samenwerking tussen lokale autoriteiten en de FIA hebben gezorgd voor een aangepast circuit, laat fiaformulae.com weten.

Rome is een uniek circuit voor een stratencircuit, want het is een van de weinige circuits met snelle, brede bochten en variërende radiussen. Het is een circuit waar coureurs echt het verschil kunnen maken, vertelt sporting director van Formule E Frederic Espinos aan fiaformulae.com.

© fiaformulae.com

“Zoals altijd hebben we een echte uitdaging gecreëerd en naar mijn mening een van de beste lay-outs die we tot nu toe hebben gemaakt”, aldus Frederic Espinos “Het eerste en belangrijkste was om een ​​baan te maken die de stad zo min mogelijk hinderde, dus we hebben het gebied dat we gebruiken opnieuw bekeken.”

Volgens Espinos is de ABB Formula E erin geslaagd om het karakter van de stad Rome te behouden, met haar bochten, vele hoogteverschillen, oppervlakteveranderingen en het enthousiasme op het circuit die zij altijd hebben gezien bij een bezoek aan de stad.

“We hebben de plannen getoond aan de coureurs in onze commissie Lucas di Grassi, Jerome D’Ambrosio, Oliver Rowland en ze waren super enthousiast omdat het een snelle lay-out is, heel snel, en het is absoluut een uitdaging”, aldus Espinos.

Bij elke verandering aan een circuit worden de ingenieurs en coureurs gedwongen hun strategie van energieverbruik en -beheer te heroverwegen. Door de aanpassing van de strategie belooft de E-prix van Rome een spannende race te worden met veel inhaalmogelijkheden. Op 26 februari start het nieuwe Formula E seizoen in Diriyah, Saudi-Arabië. Op 10 april zal de E-prix van Rome plaatsvinden op het aangepaste circuit.