Juan Manuel Correa tekent bij ART Grand Prix in de Formule 3

© ART Grand Prix

Juan Manuel Correa gaat in 2021 aan de slag bij ART Grand Prix in de Formule 3. Nog geen twee jaar geleden was de Amerikaan betrokken bij een tragisch ongeval tijdens de Formule 2 race op het circuit van Spa-Francorchamps.

Na het ongeval moest Correa, die toentertijd ontwikkelingscoureur was voor Alfa Romeo Racing, meerdere operaties ondergaan. Anthoine Hubert was een van de andere coureurs betrokken bij het ongeval. De 22-jarige Fransman overleefde het helaas niet.

© Sauber-Group

Voor het ongeval stond Correa twee keer op het podium in de Formule 2. Hij eindigde op de tweede plaats tijdens de sprint races in Bakoe en Frankrijk. Daarnaast heeft hij anderhalf jaar in de GP3 gereden met Jenzer Motorsport, waarmee hij meerdere malen in de punten eindigde.

Correa is enthousiast over zijn terugkeer in de autosportwereld. ”Ten eerste ben ik extreem blij om terug te zijn na alles wat ik hem meegemaakt. Ik ben ART Grand Prix super dankbaar; dat ze in mij en mijn comeback geloven betekent veel. F3 is een overgangsjaar, mijn droom is nog steeds om de Formule 1 te bereiken en dit is de eerste stap in mijn comeback. Mijn doelen lopen al een beetje op de zaken vooruit, want ik heb nog veel te doen. Ik heb al anderhalf jaar niet meer in een auto gereden en er ligt een grote leercurve voor de boeg. Ik begin dit seizoen zonder verwachtingen, ik wil mezelf niet onder druk zetten, ik zal mijn best doen. Ik wil doen waar ik van hou en dat is al een overwinning op zich.”