Schumacher over testdag: “Ongelooflijk positieve dag”

Een foto van Mick Schumacher
(c) Haas Media Pool

Formule 1-rookie Mick Schumacher kijkt met positieve gevoelens terug op de testdag die hij verleden week bij Ferrari had. De zoon van Michael Schumacher mocht tijdens de testweek van Ferrari plaatsnemen in de SF71H en reed maar liefst 50 rondjes op het circuit van Fiorano. “Het was heerlijk om weer in de auto te zitten”, vertelt Schumacher tegenover Formula1.com.

De zoon van Michael Schumacher zal komend Formule 1-seizoen zijn debuut maken bij het team van Haas. Daar zal de Duitser plaatsnemen in het stoeltje naast rookie Nikita Mazepin. Schumacher is daarnaast lid van de Ferrari Driver Academy, daardoor mocht hij deelnemen aan de testweek die Ferrari op poten had gezet.

(c) Haas F1 Team

“Het was heerlijk om weer achter het stuur te kruipen”, blikt Schumacher terug op zijn testdag in Fiorano. “De sensatie die je alleen voelt als je in een Formule 1-bolide rijdt, kwam meteen weer terug. Ik zou zeggen dat het (het testen red.) ongetwijfeld positief was.”

Testdag zonder problemen

Volgens de Haas-coureur kon het team het programma zonder problemen afwerken. “Het was heel zinvol om kilometers te maken, zeker met de start van het seizoen in het vooruitzicht.”

Lees ook: Ferrari test met verschillende coureurs op Fiorano

Lees ook: Starttijden Grands Prix aangepast

Lees ook: Charles Leclerc: ”Ik heb echt genoten”