Indy Dontje: ‘Mooie uitgangspositie voor de race’

Indy Dontje heeft zich vorig weekend met Winward Racing als vijfde gekwalificeerd voor de 24 uur van Daytona. Dat is een mooie uitgangspositie voor de race, vertelt Dontje aan GrandPrixRadio.

Naast dat Dontje dit jaar de Michelin Pilot Challenge mag rijden in de Mercedes-AMG GT4 voor het team van Winward Racing samen met Russell Ward, zal hij ook actief zijn tijdens de 24 uur van Daytona met het Amerikaanse team. ”Dit jaar, als kers op de taart eigenlijk, rij ik ook de 24 uur van Daytona in de Mercedes-AMG GT3. Ook samen met Russell Ward, Philip Ellis en Maro Engel. We hebben afgelopen weekend de ‘Roar Before The 24’ gereden, eigenlijk het testweekend voor de 24 uur, maar ook voor de GT4. We hadden in het begin het probleem van de banden die te snel sleten op de oval. Dat hebben we uiteindelijk weten op te lossen. Daarna hadden we de kwalificatierace, waarvan het resultaat de startopstelling is voor de 24 uur. We begonnen die race als vierde en zijn na een goede race vijfde gefinisht. Dat is een mooie uitgangspositie voor de race.”

Voor de 24 uur van Daytona heeft Dontje de eerste race van de Michelin Pilot Challenge. ”We hebben enorm veel zin in de race en we beginnen aanstaande donderdag (vandaag, red.) weer met rijden. In de GT4 hadden we ook een iets moeizamere start, maar uiteindelijk zijn we er goed bijgekomen. We maken daar kans om komende week hoge ogen te gooien. Op vrijdag hebben we dan de GT4 race, een vier uur durende race, dat wordt een lange rit. Dan de batterij weer opladen en zaterdag de 24 uur van Daytona rijden.”

De hele update van Indy Dontje is ook te horen op GrandPrixRadio.