McLaren laat Mercedes-motor voor het eerst ronken

(c) McLaren F1

Het team van McLaren heeft woensdagavond voor het eerst het ronkende geluid van de nieuwe Mercedes-motor laten horen. 

De Britse renstal ruilt, na een samenwerking van drie jaar, de Renault-krachtbron in voor die van Mercedes. Het is een traditie geworden om in aanloop naar het nieuwe seizoen, de nieuwe bolide voor het eerst te laten starten. Voor McLaren een bijzondere, omdat het tussen 1995 en 2014 ook met de Duitse motor reed en succesvol was.

Vanwege de overstap naar de Mercedes-motor, heeft McLaren aanpassingen moeten doen aan het chassis om deze te integreren. McLaren heeft daardoor de twee tokens moeten gebruiken, die iedere renstal dit seizoen heeft om op een bepaald gebied de auto te ontwikkelen. Om kosten te besparen is het dit jaar alleen toegestaan om op het aerodynamisch vlak de auto te ontwikkelen.

https://twitter.com/McLarenF1/status/1354466728139481091