Charles Leclerc: ”Ik heb echt genoten”

© Scuderia Ferrari

44 dagen na de laatste Grand Prix van 2020 zat Charles Leclerc weer in de wagen van Scuderia Ferrari. Gisteren om half tien begon de Monegask aan zijn eerste rondje van het seizoen op het circuit van Fiorano.

Leclerc werkte meer dan 100 rondes af met de SF71H uit 2018. Hij focuste zich vooral op proefstarts en voorbereidend werk voor de pre-season test in maart. Vandaag is het de beurt aan Carlos Sainz in de ochtend en Mick Schumacher in de middag. De Duitser rijdt nogmaals op vrijdagochtend. Vrijdagmiddag sluit Callum Ilott de test af.

© Scuderia Ferrari

Leclerc was zeer tevreden over zijn test. ”Om vandaag weer in de auto te mogen stappen was geweldig, briljant zelfs! Mijn monteurs weer zien, de race overall weer aantrekken, mijn opwarmingsroutine doen, mijn helm op doen, in de auto springen en hem aanzetten. Het geluid van een Ferrari motor is altijd magisch. De dag was perfect en we hebben al het werk kunnen doen dat we wilden doen. Ik heb echt genoten! De beurt is nu aan Carlos (Sainz, red.) en ik wens hem veel succes morgen.”

https://twitter.com/ScuderiaFerrari/status/1354155894834143234?s=20