Mercedes contracteert Jarno Opmeer voor Esports team

Regerend Formule 1 Esports kampioen Jarno Opmeer gaat voor Mercedes rijden in 2021. De Nederlander komt over van het Esports team van Alfa Romeo.

Opmeer neemt de plek over van tweevoudig kampioen Brendon Leigh. Leigh ruilde Mercedes in voor het Ferrari Driver Academy Esports Team. De teamgenoten van Opmeer zijn ook al bekend. De Nederlandse Bono Huis gaat beginnen aan zijn tweede seizoen bij het Britse team, terwijl Dani Moreno overkomt van McLaren Shadow.

‘’Ik kan niet wachten om te beginnen bij Mercedes’’, zegt de twintigjarige Opmeer. ‘’Achter de schermen zijn we al begonnen met de voorbereiding voor de Virtual Grand Prix. Dit is een extreem ambitieus en talentvol team. Ik ga proberen het maximum eruit te halen dit jaar.’’

Lang hoeft Opmeer niet te wachten op zijn debuut voor Mercedes. De eerste Virtual Grand Prix is op zondag 31 januari.