Théo Pourchaire promoveert met ART Grand Prix naar F2

De 17-jarige Théo Pourchaire rijdt in 2021 in de Formule 2 voor ART Grand Prix. Afgelopen seizoen reed de 17-jarige Fransman in de Formule 3 ook voor ART.

In zijn eerste jaar in de Formule 3 eindigde Pourchaire als tweede in het kampioenschap. Pourchaire sloot het seizoen af met drie punten minder dan kampioen Oscar Piastri. Wel pakte de Fransman de meeste podiumplaatsen ooit en was hij de jongste winnaar in de historie van de F3. Daarnaast is Pourchaire ook de jongste coureur ooit die heeft deelgenomen aan een Formule 2 race, vorig jaar reed hij namelijk de laatste twee races van het seizoen voor HWA Racelab.

© Théo Pourchaire

Pourchaire is ART dankbaar. ‘’Ik ben heel erg blij dat ik door kan gaan met ART Grand Prix! Dit team gaf me de kans om in F3 te rijden afgelopen seizoen en vergezelt me nu naar de poorten van de Formule 1, de F2. Mijn doel voor dit jaar verandert niet, ik wil nog steeds in de top meedoen. Ik wil de Sauber academy, ART Grand Prix, mijn sponsoren en mijn familie bedanken. Ik ben klaar voor het nieuwe seizoen. Ik ben waarschijnlijk de jongste coureur in het F2 kampioenschap dit jaar, dus het doel is om zoveel ervaring op te doen als mogelijk en om mij te ontwikkelen tijdens het seizoen.’’