Racing Team NL kwalificeert zich als vierde voor Daytona 24h

© Racing Team Nederland

Racing Team Nederland is als vierde geëindigd in de LMP2-klasse tijdens de kwalificatierace voor de Daytona 24h. De zege in de LMP2 ging naar PR1/Mathiasen Motorsport. Volgens Job van Uitert, een van de coureurs van het Nederlandse team, is een overwinning volgende week mogelijk.

‘’Frits (van Eerd, red.) en Giedo (van der Garde, red.) hebben samen de kwalificatierace gereden die de startopstelling van de 24 uur bepaalt’’, vertelt Van Uitert aan GrandPrixRadio. ‘’Uiteindelijk hebben we een vierde plaats gehaald. De auto voelt heel sterk. Ik denk dat we nu een goede wagen hebben voor de 24 uur zelf.’’

© Racing Team Nederland

Volgens Van Uitert was het een chaotische kwalificatie. ‘’Het was een hele hectische race, er gebeurde veel. Ik vind het zelf een hele mooie baan, heel bijzonder. Ik heb nog nooit op een oval met zoveel banking gereden. Het gaat toch wel heel hard. De DPi’s (Daytona Prototype International, red.) nemen veel risico en de GT3’s vechten ook om iedere meter van de baan. Het is niet altijd makkelijk om daar omheen te rijden. Voorlopig gaat het goed en zien we er snel uit. We gaan in ieder geval meedoen voor de overwinning en hopelijk gaan we nog winnen ook.’’