Haas krijgt versterking Ferrari-personeel door ‘budget cap’

(c) Formula1.com

Haas zal in de toekomst versterking krijgen van een aantal werknemers van Ferrari, dat liet Ferrari-baas Mattia Binotto weten. Ferrari is door de ‘budget cap’ genoodzaakt om het aantal werknemers terug te dringen, en brengt een deel van het personeel onder bij de klant, Haas.  

Eerder werd al bekend dat Ferrari ingenieur Simone Resta het team dat onder leiding is van Guenther Steiner zal komen versterken. Wat zijn nieuwe rol zal worden is nog niet bekend. Haas rijdt al vanaf het begin in 2016 met de motor van Ferrari. Binotto was dan ook blij dat hij een deel van zijn personeel aan de klant kon overdragen en dat ze niet beschikbaar zouden komen voor andere teams. Hij wilde hij nog benadrukken dat het een samenwerking zal zijn tussen de twee teams maar dat ze wel apart van elkaar te werk zullen gaan. Het personeel zal in het Italiaanse Maranello blijven, in een apart gebouw en zonder toegang tot de gebouwen van Ferrari zullen zij hun werkzaamheden voortzetten voor het Amerikaanse team, zo liet Binotto weten op de officiële site van Formule 1.

Bij Haas kunnen ze wel een Italiaanse oppepper gebruiken. Ze eindigden het afgelopen twee seizoenen als negende van de tien teams in het eindklassement. Een teleurstelling, want in 2018 waren ze nog op de vijfde plek terug te vinden. Het team liet al duidelijk weten het komende seizoen de ambitie te hebben om de strijd aan te gaan met Alpine F1 Team (voorheen Renault) en McLaren. In het nieuwe seizoen van 2021 neemt Haas al afscheid van coureurs Romain Grosjean en Kevin Magnussen en start met Mick Schumacher en de onlangs in opspraak geraakte Nikita Mazepin.