Derde plek WK minimale doel Ferrari teambaas Binotto

(c) Scuderia Ferrari

Teambaas van Formule 1 team Ferrari schat de kansen voor 2021 in op een minimale derde plek. De concurrentiestrijd wordt groot, zo laat hij weten.

Één ding is zeker, het jaar 2020 wil het team zo snel mogelijk vergeten. Een slechte auto, rumoer rondom een vertrek van viervoudig wereldkampioen Vettel. Het zat alles behalve mee. Het vizier staat dan ook alweer een hele tijd op komend seizoen. In plaats van racen mét deze snelle Duitser in je team, zullen ze het komend jaar tégen hem moeten uitvechten, en misschien zelfs wel als grootste concurrent.

Niet alleen Vettel en Aston Martin zullen het volgens Binotto aan de stok krijgen met Ferrari, ook het sterker wordende McLaren, met als nieuwe rijder Daniel Ricciardo, zal moeilijk worden om te verslaan. De verwachtingen zijn alsmaar gestegen voor het Britse team, nu ze ook nog eens een auto hebben die aangedreven wordt door een Mercedes-motor.

Toch blijven de verwachtingen altijd hoog bij het oudste team uit de Formule 1 geschiedenis. Mattia Binotto: “Dit team is goed genoeg om tweede of derde te worden, zo is de afgelopen vijf jaar gebleken, dus ik denk dat derde worden in 2021 niet geheel onmogelijk zal zijn. Dat zal ons minimale streven moeten zijn.”