Jenson Button keert terug bij Williams

(c) McLaren F1

Williams maakt vandaag bekend dat het Jenson Button heeft aangetrokken als adviseur. Button heeft een meerjarige deal getekend bij Williams, het team waar hij in 2000 ook zijn debuut maakte als F1-coureur.

In de tijd tussen het debuutseizoen van Button en zijn terugkeer is er veel veranderd bij Williams. Zo is het team vorig jaar overgenomen door Dorilton Capital, ook Frank en Claire Williams zijn niet langer onderdeel van de organisatie.

‘Jenson kan in zijn rol bij Williams adviseren op basis van zijn dertig jaar lange motorsport-ervaring. Zo kan hij het team de juiste richting op leiden, en helpen bij het ondersteunen en ontwikkelen van de coureurs.’ Zo brengt Williams in een statement naar buiten.

Button zelf is enorm blij dat hij kan zeggen dat hij voor Williams heeft getekend. ‘Toen ik als negentien-jarige hier tekende veranderde dat mijn leven, en ondanks het feit dat dat al 20 jaar geleden is voelt het alsof ik nooit ben weg geweest.’