Sainz en Leclerc krijgen gelijke kansen

Een foto van Carlos Sainz
(c) Ferrari Media Pool

Mattia Binotto heeft aangegeven dat Sainz en Leclerc gelijke kansen krijgen. De teambaas gaf aan dat de twee coureurs met elkaar mogen strijden op de baan, zeker in de openingsfase van het seizoen. Later zullen er wellicht andere keuzes worden gemaakt.

Carlos Sainz rijdt aankomend seizoen voor Ferrari, hij wordt de teamgenoot van Charles Leclerc. De Monegask heeft een langdurig contract bij de Scuderia en wordt door mensen weleens gezien als de nummer één binnen het team. Vroeger had Ferrari een duidelijke nummer één binnen het team. De teamgenoot moest er alles aan doen om de nummer één te laten winnen. Toen Leclerc naast Vettel kwam te zitten werd die rolverdeling al anders. Leclerc was direct snel en meerdere malen zelfs sneller dan zijn ervaren teamgenoot. Mattia Binotto heeft in gesprek met Formula 1 aangegeven dat er aankomend seizoen geen teamorders zullen zijn om een coureur het voordeel te geven.

“Er staat niets in het contract van Leclerc dat hij de leider van het team is. Beide coureurs zijn vrij om met elkaar te strijden. Ze zullen gelijke kansen hebben, zeker in de openingsfase van het seizoen. Als later in het seizoen blijkt dat één coureur de overhand heeft zullen we proberen zo goed mogelijk te eindigen met die coureur.” Binotto gaf aan dat het doel is om zoveel mogelijk punten te scoren voor het team, wie die punten behaald is niet belangrijk.