Ten Voorde loopt podium in 24 uur van Dubai mis na crash

(c) Larry ten Voorde

Larry ten Voorde was een van de vele Nederlanders die in actie kwam tijdens de 24 uur van Dubai. De Porsche Supercup kampioen leek op weg naar een podiumplek, maar moest vroegtijdig de strijd staken na een crash van een van zijn teamgenoten. Speciaal voor Grand Prix Radio blikt hij terug op zijn race.

Ten Voorde trapte zijn autosportseizoen af op het Dubai Autodrome voor de jaarlijkse 24-uursrace. De coureur uit Twente stapte als vaste Porsche coureur uiteraard weer in voor het Duitse merk. “In de trainingen konden we de auto al goed neerzetten en in de kwalificatie haalden we P3. Natuurlijk gingen we voor de pole maar omdat we reden in 911 Cup Pro klasse hadden we een restrictor in onze auto en dat kostte ons wat tijd op het rechte stuk.”

In de race verliep het echter minder voorspoedig voor Ten Voorde en zijn teamgenoten. “Jammer genoeg hadden we in het eerste uur al een kleine aanrijding, waardoor we een extra pitstop moesten maken. Uiteindelijk stapte ik na vier uur in de auto en hebben we samen de auto van de laatste plaats terug naar het podium kunnen rijden. In de ochtend crashte helaas een van mijn teamgenoten, waardoor we vroegtijdig uit de race moesten stappen. We hebben nog geprobeerd de auto te repareren, maar de schade aan de achterkant was veel te groot.”

Luister naar Grand Prix Radio voor de volledige update van Larry ten Voorde.