Marko: eigen Red Bull talent blijft de prioriteit

Een foto van Helmut Marko
(c) Red Bull Content Pool / Mark Thompson / Getty Images

Helmut Marko heeft aangegeven dat Red Bull talenten, ondanks het aanstaande debuut van Sergio Perez, nog steeds de prioriteit hebben.

In december werd bekendgemaakt dat Sergio Perez een eenjarig contract bij Red Bull had getekend. Hij zal teamgenoot Max Verstappen ondersteuning moeten bieden bij het aanvallen van Mercedes. Iets wat Alexander Albon niet lukte, zei Marko in gesprek met Motorsport. Volgens Marko was er geen geschikte Red Bull protegé om Albon op te volgen. “We hadden geen coureur die in aanmerking kwam voor het tweede Red Bull-zitje. Om onze ambitie om wereldkampioen te worden te kunnen behalen hebben we voor Perez gekozen.”

Het is bekend dat Marko graag kiest voor junioren uit de eigen opleiding van Red Bull. Die filosofie van de Oostenrijker is ondanks het aantrekken van Perez niet veranderd. “Juri Vips en Liam Lawson zijn twee grote sterren uit onze opleiding, evenals Jehan Daruvala.” Deze drie coureurs rijden volgend jaar in de Formule 2. Lawson zal daarnaast ook samen met Albon in de DTM actief zijn.

“De successen die met onze eigen talenten behaald zijn, blijven uitzonderlijk”, vervolgt Marko. Pierre Gasly, die ook nog steeds tot de Red Bull academie behoort en in de Formule 1 voor zusterteam Alpha Tauri rijdt, noemt Marko niet. Ook Gasly’s nieuwe teamgenoot, Yuki Tsunoda, komt uit de eigen opleiding. “Met Tsunoda heeft Red Bull wel voor het eerst in jaren weer een Japanner naar de Formule 1 gebracht. Daarnaast hebben we toch een nieuwe junior aan de F1 toegevoegd.”