Alpine bevestigt Davide Brivio als nieuwe racedirecteur

Davide Brivio zal in 2021 de rol van racedirecteur gaan invullen bij Alpine. Het team legt in een statement uit dat de manier waarop Brivio die rol moet gaan uitvoeren nader bepaald wordt.

Onlangs werd bekend dat Cyril Abiteboul het team ging verlaten. Hij was sinds de terugkeer van Renault in de F1 in 2016 teambaas. Zijn vertrek zal ongetwijfeld een plekje vrij hebben gemaakt voor Brivio.

De kersverse racedirecteur verlaat het MotoGP team van Suzuki. Daar werd hij afgelopen seizoen voor het eerst sinds de terugkeer van de fabrikant in de sport kampioen. Dat is een feit wat hij uiteraard graag zou willen herhalen bij Alpine.

In een korte toelichting legt het team uit dat Brivio ontzettend veel ervaring en succes meebrengt na 20 jaar in de MotoGP. Verder geeft men aan uit te kijken naar de komst van Brivio nu het team begint aan een nieuw hoofdstuk in de sport.