Schumacher: “Uitstellen GP Australië voordeel voor mij”

Een foto van Mick Schumacher
(c) Haas Media Pool / Andy Hone / LAT Images

Mick Schumacher vindt het jammer dat hij zijn Formule 1 debuut niet in Australië kan maken, maar denkt dat het voor hem gunstig is. “Ik begin het seizoen nu op honderd procent”, zei de Duitser tegen persbureau DPA.

“Uiteraard keek ik uit naar mijn debuut in Australië, maar het uitstel van de race geeft me nog wat extra tijd om me voor te bereiden” legt Schumacher uit. De verwachtingen voor de kersverse Formule 2-kampioen zijn hoog, mede natuurlijk door de successen van zijn vader.

Een foto van Mick Schumacher
(c) Haas Media Pool

“Het uitstel verandert niets aan het proces om het team dichter bij het kampioenschap te krijgen”, vervolgt Schumacher. “We werken nu veel met videoverbindingen, maar over het algemeen is het voor iedereen een vergelijkbare situatie. Het uitstel van een paar weken verandert niets aan het werkschema voor de komende anderhalve maand. We zijn vrij rustig”, sluit Schumacher af.