Dakar stage 10: Paul Spierings behaalt zijn beste resultaat

(c) Stichting Dakar Team Spierings

Woensdag vond de 10e etappe van de Dakar Rally plaats. De Nederlander Paul Spierings van Dakarteam Spierings heeft na een lastige race van de dag daarvoor vanaf de 40e plaats moeten starten.

Spierings reed achter 4 quads waardoor hij achter een grote stofwolk aan reed en daar last
van had. Maar na een tactische zet kon hij de quads inhalen en daarna stappen maken om ook andere coureurs in te halen. “Super fijn gereden en op de stenen de snelheid er ingehouden en ging het een stuk makkelijker”, aldus Spierings. Uiteindelijk kwam hij als 24e over de eindstreep.

Voor de donderdag wordt er een duinrace van 100 kilometer belooft, wat niet de sterkste
kant is van Paul Spierings. Voor Paul is het veel belangrijker dat je mee doet en elke dag de
eindstreep haalt, want je ziet dat de kanshebbers ook uit het niets kunnen afvallen tijdens de race. Spierings hoopt voor de donderdag nog wat stapjes te kunnen maken en een aantal posities omhoog te kruipen, maar hij is al blij als hij de finish haalt. Met nog twee etappes in het vooruitzicht staan alle kansen nog open voor de Nederlander.