F1 aan Tafel: “Abiteboul had al eerder weg gemoeten”

Deze week in ‘F1 aan Tafel’, de podcast van Grand Prix Radio, is Bernhard ten Brinke te gast die ons bijpraat over zijn Dakar-avontuur. Daarnaast heeft hij nog nieuws met betrekking tot zijn zoon en wordt de rest van het Formule 1 nieuws besproken.

Vanuit de Grand Prix Radio Headquarters in Amsterdam met als gasten:
– Bernhard ten Brinke; rallyrijder. Crashte afgelopen dinsdag hard in Dakar.
– Jack Plooij; Ziggo F1 pitreporter.
– Frans Verschuur; teambaas, coureur, winnaar Le Mans met Jos Verstappen en vaste waarde in F1 aan Tafel.
– Presentatie: Jeroen Mul.

Deze week is Bernhard ten Brinke te gast. Dat levert een aantal mooie verhalen op. Daarnaast legt hij uit hoe hij zijn crash tijdens de Dakar van 2021 beleefde, en praat hij ons bij over zijn zoon Thomas, die in 2020 de overstap van de karts naar de Formule auto’s maakte. Over die autosport-carrière van zijn zoon heeft hij later ook nog een primeur.

Vlak voor de opname’s van de podcast kwamen er nog een aantal interessante nieuwsfeiten naar buiten. Zo werd bekend dat Cyril Abiteboul gaat vertrekken bij Renault, kondigde McLaren aan dat het een optie op een Formule E deelname heeft getekend en kwamen er meer details naar buiten over de contractonderhandeling tussen Mercedes en Hamilton. De mannen aan tafel vragen zich af of Abiteboul al eerder weggestuurd had moeten worden en of de Formule E ooit de Formule 1 kan inhalen in populariteit. Daarnaast bespreken ze de contractonderhandeling van Lewis Hamilton met Mercedes.

Ten slotte komt corona in de Formule 1 in 2021 ook nog aan bod. Dit naar aanleiding van de coronabesmetting die Lando Norris afgelopen week opliep. Jack verwacht dat we zeker nog ‘corona-uitvallers’ kunnen verwachten in 2021, zeker gezien de situatie in het Verenigd Koninkrijk. Frans vraagt zich echter af of de Formule 1 niet gewoon al zijn personeel zal laten vaccineren. Jeroen trekt dit in twijfel terwijl Frans verwacht dat de Formule 1 met al haar geld dit wel voor elkaar gaat krijgen.

Alle gesprekken helemaal horen? De podcast is te beluisteren op Spotify, Apple Podcast, Google Podcast en TuneIn.

Productie: Mario de Pizzaman

Redactie: Wout Hengevelt

Montage: Marnix Westhuis

F1 aan Tafel: Mattie Valk, Jeroen van Inkel, Olav Mol, Jack Plooij en Jeroen Mul
F1 aan Tafel: Mattie Valk, Jeroen van Inkel, Olav Mol, Jack Plooij en Jeroen Mul

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.