Abiteboul verlaat Renault

(c) Renault

Cyril Abiteboul gaat Renault verlaten, en zal ook geen rol krijgen in het nieuwe Alpine. Abiteboul was vanaf de terugkeer van Renault in de Formule 1 in 2016 teambaas. 

Er waren al geruchten dat Abiteboul een andere rol zou krijgen binnen de organisatie. In eerste instantie stond hij aan de leiding van de omschakeling van Renault naar Alpine. Daarna zou hij een rol krijgen die minder te maken zou hebben met de Formule 1. Nu vertrekt hij echter dus helemaal.

Renault heeft Laurent Rossi, die eerder in de MotoGP werkzaam was, benoemd tot nieuwe CEO van Alpine. Hij gaat de taak vervullen die eerst werd gelinkt aan Abiteboul. De baan houdt in dat Rossi verantwoordelijk is voor de Formule 1 en andere sportactiviteiten binnen Renault. Wie de nieuwe teambaas wordt is nog niet bekend.

Abiteboul bedankt de Renault groep voor het vertrouwen dat ze in hem hebben gehad vanaf 2016. Terwijl zijn baas Luca de Meo op zijn beurt hém bedankt voor het leiden van het team van de een-na-laatste plek in 2016 naar het behalen van podiums in 2020.