Nieuwe generatie coureurs houdt Ricciardo scherp

(c) Renault

Daniel Ricciardo denkt dat hij aan de zijde van Esteban Ocon bij Renault verder is gegroeid als coureur. De 31-jarige Australiër vindt dat de jonge generatie hem scherp houdt en nieuwe inzichten geeft in hun aanpak.

Ricciardo is inmiddels een van de veteranen op de paddock. De goedlachse Australiër debuteerde in 2011 voor HRT in de Formule 1 en reed sindsdien 188 Grands Prix. In die jaren heeft Ricciardo al meermaals met een jongere teamgenoot te maken gehad. In 2016 kreeg hij Max Verstappen aan zijn zijde bij Red Bull Racing. Afgelopen seizoen was de 24-jarige Esteban Ocon zijn teamgenoot.

“Ocon is een jonge, hongerige jongen die veel potentie heeft”, aldus de voormalig Renault-coureur tegenover F1.com. “Een beetje te vergelijken met Max Verstappen op een bepaalde manier. Het is een kans voor mij geweest om van ze te leren en te begrijpen hoe de jonge generatie te werk gaat.”

Ricciardo beslechtte het duel met Ocon ruim in zijn voordeel. Alhoewel de Australiër 57 punten meer scoorde dan de Fransman, vindt hij dat hij veel opgestoken heeft van zijn jongere teamgenoot: “Je ziet dat de jongere coureurs snel leren. Als ik naar buiten ga en een bocht volgas neem, dan doen zij dat de volgende sessie of misschien zelfs de volgende ronde ook al. En daar houd ik van. Ik word graag scherp gehouden, omdat het mij dwingt om verder te groeien en om beter te worden.”

Ricciardo zal in 2021 wederom met een jonge teamgenoot moeten afrekenen. Hij verliet na twee seizoenen Renault en maakte de overstap naar McLaren. Bij het team uit Woking krijgt hij te maken met de nog maar 21-jarige Lando Norris.