Formule E trapt seizoen af met nachtraces in Saudi-Arabië

(c) Formula E

Het Formule E seizoen start op 26 en 27 februari met twee nachtraces op het stratencircuit van Diriyah in Saudi-Arabië. De seizoensopening zou eigenlijk in januari in Chili plaatsvinden, maar die races werden geschrapt in verband met de voortdurende coronapandemie.

De Formule E organisatie maakte officieel bekend dat de eerste twee E-Prix’ van het nieuwe seizoen voor de eerste maal in de geschiedenis van de nog jonge raceklasse onder het kunstlicht verreden zullen worden. Het circuit was in 2018 voor de eerste keer gastheer van een Formule E race. De wedstrijd werd vorig jaar gewonnen door Sam Bird voor Envision Virgin Racing.

Hoe de verdere invulling van de Formule E-kalender eruit zal zien is nog in het ongewis. De organisatie verwacht begin van dit jaar meer duidelijkheid te kunnen geven. Voor de geannuleerde races in Chili wordt een nieuwe datum gezocht, terwijl volgens The Race het circuit in Valencia kan worden gebruikt ter vervanging van de races in Rome en Parijs.