Samenwerking Williams en Mercedes wordt uitgebreid

(c) Mercedes AMG Petronas F1

De teams van Williams en Mercedes gaan een nauwere samenwerking met elkaar aan. Williams gaat vanaf 2022 meer onderdelen van Mercedes overnemen, zoals de versnellingsbak.

Sinds het V6-hybride tijdperk maakt Williams gebruik van de motoren van Mercedes, maar is het alle andere onderdelen zelf blijven ontwerpen. Maar nadat de familie Williams zich terugtrok en investeringsmaatschappij Dorilton Capital het roer overnam, is de beslissing genomen om meer gebruik te maken van de onderdelen van Mercedes.

Williams maakte dinsdag bekend dat vanaf 2022 de technische samenwerking met Mercedes wordt uitgebreid met de levering van bepaalde componenten, die zijn toegestaan. Door deze deal gaat Williams, naast de motor, gebruik maken van de versnellingsbak en hydraulische onderdelen. Voorheen werden deze zelf ontworpen.

”Door de nauwere samenwerking met Mercedes kan Williams op de lange termijn een efficiënter ontwerp- en fabricageproces in eigen huis implementeren, waardoor het team zijn middelen effectiever kan richten op andere gebieden”, luidt de verklaring. “Williams zal intern andere chassisonderdelen blijven ontwerpen en produceren.

”Ik ben verheugd dat onze goede relatie met Mercedes verder gaat dan de levering van motoren”, aldus Simon Roberts, teambaas van Williams. Williams is een onafhankelijk team, maar de Formule 1 evolueert altijd en als team moeten we flexibel zijn om te reageren op het huidige F1-klimaat. We moeten het team in de beste positie brengen om competitief te kunnen zijn op het circuit.

“Deze langetermijnovereenkomst met Mercedes is een positieve stap en maakt deel uit van onze strategische doelstellingen voor de toekomst, terwijl we onze ontwerp- en fabricagemogelijkheden nog steeds intern behouden.”

Toto Wolff is blij met de nauwere samenwerking tussen de beide renstallen.

”We zijn verheugd onze technische samenwerking met Williams uit te breiden door middel van deze nieuwe overeenkomst. Voor Williams is het logisch om de geïntegreerde aandrijflijn aan te schaffen, omdat ze van onze motoren gebruik maken sinds 2014. Dit is een project dat we al een tijdje met Williams bespreken en ik ben blij dat we deze verlenging hebben kunnen realiseren”, besluit Wolff.

https://twitter.com/WilliamsRacing/status/1346471868597878784