Bernhard ten Brinke kijkt enorm uit naar eerste dagen Dakar

(c) RALLYMANIACS

We zitten officieel in het nieuwe jaar en dat betekent dat de Dakar-rally weer op het programma staat. Bernhard ten Brinke doet al een aantal jaar mee en ook dit jaar is hij er weer bij.  Speciaal voor Grand Prix Radio blikt hij vooruit op de zwaarste rally ter wereld.

“Na twee en een halve dag op de hotelkamer te hebben gezeten mogen we nu eindelijk, met een negatieve covid test, richting het bivak. Daar zal ook het eerste contact weer zijn met onze Toyota. Daar gaan we even de laatste punten checken, bijvoorbeeld binnen in de cabine. We gaan kijken of we genoeg reserveonderdelen bij ons hebben, hopelijk hebben we ze niet nodig maar je moet ze wel bij je hebben. Tom, mijn navigator, kijkt alles na aan zijn kant en zo hebben we een heel lijstje wat we moeten controleren. In totaal zijn dat ongeveer 48 punten die wij na moeten lopen. Daarnaast gaan we met zijn tweeën ook nog even een aandrijfas wisselen. Dat is bewust één van de zwakste onderdelen van de auto. Als er iets kapot gaat hopen we dat dat kapotgaat want die kunnen we binnen tien minuten wisselen, dus dat gaan we zo nog even oefenen.”

“Het schema ziet er als volgt uit: 2 januari hebben we een proloog van 11 kilometer. Daar wordt ook de startvolgorde voor de dag erna bepaald, dat is een proef van 280 kilometer. Op 2 januari hebben we ook nog een podium. Die zaterdag kijken we erg naar uit maar natuurlijk nog meer naar de eerste echte proef op zondag. Hopelijk gaat alles voorspoedig en kunnen we zonder problemen starten. Het ziet er in ieder geval goed uit voor nu, ik houd jullie op de hoogte.”

De hele update van Bernhard ten Brinke is te horen op Grand Prix Radio.