F1 aan Tafel: “Michael!”

Deze week in ‘F1 aan Tafel’, de podcast van Grand Prix Radio zijn Nance, Jack Plooij en Frans Verschuur te gast bij Jeroen Mul. Zij bespreken Jacks interview met Max en zijn nieuwe boek. Daarnaast gaan we terug in de tijd en vertelt Jack over dat ene interview dat hem voor altijd bij zal blijven. Tenslotte worden de winnaars van de gesigneerde Max Verstappen caps bekend gemaakt.

Vanuit de Grand Prix Radio Headquarters in Amsterdam met als gasten:
– Nance; zangeres van het terugkerende Twenty 4 Seven en tv-presentatrice
– Jack Plooij; Ziggo F1 pitreporter, komt met nieuw boek: ‘In de pits gebeurt altijd iets’
– Frans Verschuur; teambaas, coureur, winnaar Le Mans met Jos Verstappen en vaste waarde in F1 aan Tafel.
– Presentatie: Jeroen Mul

Jack Plooij zit deze week weer bij F1 aan Tafel, maar vlak na afloop van het F1 seizoen van 2020 reisde hij eerst af naar Monaco. Hier maakte hij samen met Olav Mol het eindejaarsinterview met Max Verstappen. De meningen over het interview zijn onder de gasten nog wat verdeeld. Frans vindt dat Jack wel wat scherpere vragen had mogen stellen aan Max terwijl Nance niets dan goede verhalen heeft gehoord van haar vriend over het interview. Jack legt uit dat hij en Olav wel geprobeerd hebben om de sfeer relaxed te houden.

Na de discussie komt Jeroen met een luisteraars-vraag aan Jack. Gevraagd wordt welk interview hem voor altijd bij zal blijven. Naar aanleiding van deze vraag begint Jack met een mooie anekdote over zijn eerste interview met Michael Schumacher. Als jonge onervaren pitreporter kreeg Jack het voor elkaar om de aandacht van Michael Schumacher te grijpen terwijl hij eigenlijk had aangegeven alleen met Ted Kravitz van de BBC te praten. Even later komen er nog meer anekdotes aan bod wanneer de tafel het heeft over het nieuwe boek van Jack. ‘In de pits gebeurt altijd iets’ is een boek dat het verhaal van het Formule 1 seizoen van 2020 vertelt vanuit het oogpunt van Jack en Olav.

De Formule 1 mag dan in zijn winterslaap zitten, de nieuwsstroom over de sport ligt nooit stil. Deze week kwam meermaals het team van Ferrari en alles wat daarmee in verbinding staat in het nieuws. De tafel bespreekt het feit dat Guenther Steiner niet blij zou zijn met de hulp die hij van Ferrari krijgt, de oude CEO die weer wil meehelpen en het vraagstuk rondom kroonprins Mick Schumacher en enfant terrible Nikita Mazepin.

In de podcast van 21 december werd aangekondigd dat luisteraars van F1 aan Tafel kans maakten op een gesigneerde cap van Max Verstappen. Om de cap te winnen moesten zij een prijsvraag beantwoorden. De winnaars van de caps werden in de podcast van deze week bekend gemaakt. Heb jij meegedaan aan de prijsvraag en sta je nog met lege handen? Niet getreurd, Jack komt deze week namelijk met een nieuwe prijsvraag, die hij in de podcast stelt. De winnaar krijgt zijn nieuwe boek uitgereikt door Grand Prix Radio.

Alle gesprekken helemaal horen? De podcast is te beluisteren op Spotify, Apple Podcast, Google Podcast en TuneIn.

Productie: Mario de Pizzaman

Redactie: Wout Hengevelt

Montage: Marnix Westhuis

 

 

F1 aan Tafel: Mattie Valk, Jeroen van Inkel, Olav Mol, Jack Plooij en Jeroen Mul
F1 aan Tafel: Mattie Valk, Jeroen van Inkel, Olav Mol, Jack Plooij en Jeroen Mul

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.