Russell ziet verbeterpunten Williams, na Mercedes-rit

Een foto van George Russell in Mercedes outfit
(c) Mercedes AMG Petronas F1 / Steve Etherington

George Russell is na zijn raceweekend voor het team van Mercedes, met allerlei ideeën teruggekomen om de auto van Williams te kunnen verbeteren. 

Russell mocht pardoes tijdens de Grand Prix van Sakhir de plek van Lewis Hamilton overnemen, omdat de zevenvoudig wereldkampioen positief testte op het coronavirus. Russell leek op weg om meteen zijn eerste overwinning in de Formule 1 te boeken, maar een verkeerde pitstop en een lekke band zorgde ervoor dat hij het moest doen met een negende plek.

De coureur van Williams mag natuurlijk niet de grote geheimen van Mercedes delen, maar de kennis hoe Mercedes bepaalde dingen doet kunnen van grote waarde zijn. Een van die dingen zou gaan over het startsysteem van Mercedes.

Dave Robson, zei dat Russell al enkele suggesties had om dingen te verbeteren, nadat hij heeft ervaren wat Mercedes doet.

”Het is iets dat hij heeft genoemd”, vertelt Robson aan Autosport. ”Hij had een bijzonder goede start in de Mercedes en hij heeft een aantal goede starts gehad in onze auto, maar ik denk dat het ons ontbreekt aan de consistentie. Dus hij heeft een aantal ideeën, vooral over hoe hij de koppeling zou willen veranderen. Dat is iets waar we naar kunnen kijken tijdens de winter. Ik denk dat waarschijnlijk de aandrijfsystemen te verschillend zijn, maar wat interessanter is, is hoe je de banden goed op temperatuur krijgt en hoe je de grip begrijpt die je bij de start nodig hebt. Daar valt waarschijnlijk wat te leren, denk ik.”

De auto’s van Mercedes en Williams kunnen niet met elkaar vergeleken worden, omdat beide van een ander concept gebruik maken. Toch denkt Robson dat er algemene concepten zijn, die het team vooruit kunnen helpen.

”Het tempo van de auto is waarschijnlijk zo verschillend, dus we kunnen onze auto niet zomaar zo laten lijken als Russell zou willen”, vertelt hij. ”Maar als we eenmaal goed met hem om de tafel zitten, kunnen we onze prioriteiten aanpassen.”