Toto Wolff: Voel me voor het leven verbonden aan Mercedes

door Julia Onclin
M249910

Een paar dagen geleden werd bekend dat Toto Wolff ook de komende drie jaar nog als teambaas van Mercedes zal fungeren. Voor de Oostenrijker voelt het echter niet als een verbintenis voor nog drie jaar maar als een verbondenheid voor het leven. "Het is een misverstand. Ik ben niet alleen voor de komende drie jaar, maar voor de rest van mijn leven verbonden (red. aan Mercedes)."

Wolff is al sinds 2013 teambaas van Mercedes. "We zijn momenteel met drie aandeelhouders eigenaar van het bedrijf. Ongeacht mijn eigen rol zou ik zowel teambaas, CEO en voorzitter kunnen zijn. Maar Mercedes is waar ik actief ben."

Onder leiding van Wolff heeft de van oorsprong Duitse renstal maar liefst zeven opeenvolgende constructeurs- en coureurskampioenschappen binnen weten te slepen. De teambaas zelf stelt 'dat de ontwikkeling van een sterke bedrijfscultuur bij Mercedes de grootste kracht van het team is'.

Een foto van Mercedes teambaas Toto Wolff die Lewis Hamilton knuffelt.
(c) Mercedes AMG Petronas F1 / LAT Images

"We hebben een goede en leuke werkomgeving. Het is een leuke plek om deel van uit te maken, maar tegelijkertijd is er precies de juiste hoeveelheid werkdruk", stelt de Oostenrijker tegenover Autosport. "We houden van wat we doen en we stellen de juiste doelen. Ik denk dat we onze waarden elke dag naleven. Het draait allemaal on integriteit, loyaliteit, trots en vastberadenheid."

door Julia Onclin

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden