Toto Wolff blijft komende jaren teambaas Mercedes

(c) mercedes-benz-archive

Toto Wolff blijft ook de komende jaren de teambaas van Mercedes, dat heeft het team zojuist naar buiten gebracht. Daarnaast stapt INEOS in als aandeelhouder. INEOS, Wolff en Daimler hebben allemaal een gelijk deel van de aandelen in handen.

Toto Wolff was de laatste jaren de teambaas van Mercedes. Door velen wordt hij gezien als één van de belangrijkste mensen binnen het team. Eerder dit jaar werd hij gelinkt aan Racing Point aangezien hij ook aandelen in Aston Martin heeft. Zojuist is naar buiten gebracht dat Toto Wolff ook de komende drie jaar teambaas van Mercedes is. Toto krijgt daarna de mogelijkheid om een andere rol binnen het team aan te nemen wanneer hij denkt dat het daar tijd voor is. Hij had dertig procent van de aandelen van het Duitse team en dat wordt één derde deel van de aandelen.

Naast dat Toto Wolff blijft is er ook een nieuwe aandeelhouder bij Mercedes. INEOS, dat sinds dit jaar op de auto te zien is, wordt ook voor één derde deel aandeelhouder. De overige aandelen zijn in handen van Daimler, ze hebben alle drie een gelijk deel. Daimler had afgelopen jaar nog zestig procent van de aandelen in handen, dit zal in 2021 dus een stuk minder worden. De nieuwe verdeling betekent ook dat Mercedes de komende jaren in de Formule 1 blijft rijden als fabrieksteam, met een eigen chassis en eigen motor.