BREAKING: Sergio Perez tekent bij Red Bull Racing

Foto: Racing Point

Red Bull Racing heeft zojuist officieel bevestigd dat Sergio Perez de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen gaat worden. Sergio Perez reed een erg goed seizoen terwijl Albon het vaak zwaar had. Mede hierdoor krijgt Perez een kans bij het topteam in 2021.

Sergio Perez reed een erg sterk seizoen. Tijdens de Grand Prix van Turkije eindigde de Mexicaan op het podium. Drie weken later won hij zijn eerste Formule 1 race in Bahrein. De Racing Point coureur eindigde met zes punten voorsprong op Ricciardo op de vierde plaats in het kampioenschap. Hij eindigde dit jaar als ‘best of the rest’ terwijl hij twee Grands Prix moest missen vanwege een positieve coronatest. Tijdens het seizoen werd duidelijk dat er bij Racing Point geen plek meer was voor de Mexicaan. Het team besloot viervoudig wereldkampioen Vettel aan te trekken en het meerjarige contract van Perez te ontbinden. Er waren verschillende teams die nog een stoeltje hadden en één van die teams was Red Bull.

Albon heeft een zwaar seizoen achter de rug. Hij wist zijn teamgenoot niet één keer te verslaan in de kwalificatie en ook in de races kon hij vaak niet meekomen met de kop van het veld. Hij eindigde als zevende in het kampioenschap terwijl je in zo’n auto eigenlijk wel vierde moet worden. Lange tijd was de vraag wie de teamgenoot van Verstappen zou gaan worden. De strijd leek te gaan tussen Perez, Albon en Hülkenberg. Zojuist kwam de bevestiging dat Sergio Perez die strijd heeft gewonnen.