Ricciardo: Misschien andere layout rijden in Abu Dhabi

Formule 1 Grand Prix Radio Ricciardo Nurburg Ring
(c) Renault

Daniel Ricciardo denkt dat een andere circuit layout in Abu Dhabi zou kunnen zorgen voor meer spektakel. De huidige layout maakt racen namelijk moeilijk.

De laatste race van het seizoen was een race met weinig spektakel. Volgens verschillende coureurs en teamleden komt dit doordat het volgen van een voorganger in Abu Dhabi bijzonder lastig is. “Ik denk dat we er naar moeten kijken. Het is erg moeilijk volgen in Abu Dhabi”, vertelde bijvoorbeeld Mercedes-teambaas Toto Wolff aan Autosport. Daniel Ricciardo denkt dat het daarom de moeite waard is om te onderzoeken of een andere layout van het circuit gebruikt kan worden.

“Er was niet veel actie met de andere jongens”, vertelde Ricciardo Autosport. “Dat is jammer, want het is een fantastische locatie. Ik wil niet negatief praten over de locatie, want ik wil hier graag terug blijven komen. Het is geweldig. Maar misschien kunnen we spelen met de layouts.” Op het Yas Marina Circuit kunnen, net als in Bahrein, verschillende layouts gebruikt worden. “Ik weet dat er hier een paar alternatieven zijn. Helaas is het nu op zondag een beetje lastig. Vanuit een entertainmentperspectief bekeken is het soms een beetje teleurstellend”, besluit de Australiër.