De Vries na F1-debuut: ”De auto is ongelofelijk snel”

(c) Mercedes AMG Petronas F1

Nyck de Vries mocht dinsdag voor het team van Mercedes zijn debuut maken in een Formule 1-auto, tijdens de Young Driver Test in Abu Dhabi. De Vries was na afloop dankbaar en vond het een geweldige ervaring, om in een Formule 1-auto te rijden.

De Vries reed de tweede tijd van de dag en ging 110 keer rond over het Yas Marina Circuit. De Vries was drie tienden sneller dan Stoffel Vandoorne, die in de andere auto van Mercedes mocht rijden.

”Dit was heel speciaal, mijn Formule 1-debuut”, vertelt De Vries in een video na afloop. ”Ik vond het echt een voorrecht om hierin te mogen rijden en ben blij met de progressie die ik gedurende de dag heb geboekt. Het verbaasde me hoe snel ik me op mijn gemak voelde in de auto. Wat een ongelooflijke auto is het. Buitenaards, eigenlijk. Je kunt zo laat remmen en met zo veel snelheid door de bochten. Een enorm dankwoord richting Mercedes voor deze uniek en speciale mogelijkheid”, besluit De Vries.

https://twitter.com/MercedesAMGF1/status/1338878259128377345