Norris: “Het betekent veel voor het team en de bankrekening”

McLaren verzekerde zich gisteren van de derde plek in het constructeurskampioenschap. Door de vijfde en zesde plek van Norris en Sainz wist het team uit Woking Racing Point in de laatste race van het seizoen in te halen.

Lando Norris reageerde na afloop opgelucht en blij. ‘Het was perfect, we hadden om niets meer kunnen vragen. Ik ben super blij voor het team. We hebben het op sommige momenten lastig dit seizoen en af en toe waren we helemaal niet zo snel dus daarom ben ik ontzettend trots.’

Norris wilde in de afgelopen weken nog niet ingaan op een mogelijke derde plaats in het kampioenschap omdat hij vond dat er nog van alles kon gebeuren. Maar toen hem werd gevraagd hoe het voelt nu het toch gebeurd is reageert hij opgelucht. ‘Het betekent heel veel voor het team, en voor de bankrekening natuurlijk.’ Aldus een zuchtende Norris.

De Brit kijkt ten slotte vooruit op het volgende seizoen. Hij voelt dat dit resultaat net de motivatie kan zijn die het team nodig heeft om Red Bull aan te vallen. Norris zal vanaf volgend jaar een nieuwe teamgenoot krijgen in Daniel Ricciardo, daarnaast zal hij ook door een Mercedes krachtbron worden aangedreven vanaf 2021, in tegenstelling tot de Renault die hij tot nu toe gewend was.