Albon: “Dit was mijn beste weekend”

(c) Red Bull content pool

Alexander Albon was na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi tevreden over zijn race. De Thai denkt dat dit zijn beste weekend was van het jaar. Of het genoeg is om zijn stoeltje te behouden is maar de vraag, zelf heeft hij het gevoel dat hij er alles aan heeft gedaan.

Alexander Albon heeft een zwaar seizoen achter de rug. In de kwalificatie wist hij geen één keer zijn teamgenoot te verslaan. Ook in de races kwam hij snelheid tekort om de Mercedessen onder druk te zetten. Tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi ging het al iets beter. De Thai startte als vijfde en haalde Norris in de openingsfase in. De rest van de race bleef de Red Bull coureur in de pit window van de Mercedessen, tot een echte aanval kwam het uiteindelijk niet. Albon eindigt het seizoen als zevende met 105 punten.

Albon heeft aan Motorsport.com laten weten dat hij denkt dat dit zijn beste race was. Of hij volgend jaar ook nog in de Red Bull rijdt is maar de vraag. Sergio Perez heeft nog geen stoeltje voor 2021 en heeft bewezen erg snel te zijn. Albon heeft ook aangegeven dat hij het gevoel heeft dat hij er alles aan gedaan heeft om zijn Red Bull stoeltje te behouden. “Het is nu aan anderen om te beslissen.”

Wanneer we weten wie de teamgenoot van Verstappen zal worden is nog niet bekend. Horner heeft gisteren door laten schemeren dat de keuze de komende dagen gemaakt zal worden. Red Bull wilde eerst een beeld hebben van het gehele seizoen.