Verstappen: “Het was erg vermakelijk”

(c) Red Bull Content Pool

Max Verstappen won op zondag op onaantastbare wijze de Grand Prix van Abu Dhabi. Het was de tiende Formule 1 overwinning van Verstappen. Hij gaf na afloop aan dat het erg vermakelijk was, al reed hij de hele race in zijn eentje vooraan.

Verstappen leidde van kop tot staart het veld. Even leek het erop dat de Nederlander ook zijn eerste ‘Grand Slam’ zou pakken, met een pole position, de snelste ronde van de race en alle ronden aan de leiding. Uiteindelijk pakte Ricciardo de snelste ronde nog af van zijn ex-teamgenoot, maar het toont de dominantie van Verstappen mooi aan.

Na afloop gebruikte de Nederlander meermaals het woord ‘enjoyable’ oftewel ‘vermakelijk’ voor de microfoon van Martin Brundle. Verder gaf hij aan dat de balans goed was en hij de snelheid beter kon controleren, waardoor hij ook zijn banden beter in de gaten kon houden. ‘Ik kon ook zien dat zij langzamer gingen rijden, dus toen wist ik dat het ook met mijn banden wel goed zou komen.’

Met de overwinning sluit Verstappen het seizoen af met een zege. Het was de tweede keer dit seizoen dat de Red Bull coureur op het hoogste treetje van het podium stond. Hij eindigt uiteindelijk slechts negen punten achter Bottas in het kampioenschap, en dat met vijf uitvalbeurten.