Vermoeide Hamilton blij met podium in ‘zware race’

(c) mercedes-benz-archive

Lewis Hamilton kon op zondag niet verder komen dan een derde plek tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. Tegen het eind van de race werd hij zelfs nog onder druk gezet door Albon. Na afloop gaf de Brit aan dat het fysiek een erg zware race was geweest.

‘Je kunt ze niet allemaal winnen. Met de laatste paar weken in het achterhoofd ben ik tevreden. Ik had vorige week niet gedacht dat ik hier zou zijn vandaag.’ Aldus een zichtbaar vermoeide Hamilton.

De Brit kon niet in de buurt komen van teamgenoot Bottas en kwam zelfs nog onder druk te staan van Alexander Albon in het laatste gedeelte van de race. ‘Het is goed om te zien dat Alex zo dichtbij zat, de sport heeft het echt nodig dat we met meerdere teams vechten om de overwinning.’ Zo gaat Hamilton positief in op de druk van Albon.

Vervolgens kijkt Hamilton niet vooruit naar 2021 maar al naar 2022, wat opvalt aangezien het voor velen de vraag is hoe lang Hamilton nog in de Formule 1 blijft. ‘Ik hoop echt dat de auto’s vanaf 2022 beter zijn in het volgen van andere auto’s, want zodra je binnen 2 of 3 seconden komt kun je al niks meer nu.’ Zo concludeert de wereldkampioen.