Bottas neemt genoegen met P2: “Red Bull was te snel vandaag”

(c) Mercedes

Valtteri Bottas eindigde de laatste race van het seizoen op de tweede plaats. De Mercedes-coureur finishte echter op grote achterstand van racewinnaar Max Verstappen. “Red Bull was te snel vandaag. Verrassend snel zelfs.”

Bottas begon de wedstrijd vanaf de tweede plaats en zal gedacht hebben pole sitter Verstappen op te kunnen jagen gedurende de race. Zover kwam het echter niet. De Mercedes-coureur zag de Nederlander steeds verder uit het zicht verdwijnen en moest zich tevreden stellen met de tweede plaats.

“Red Bull was te snel vandaag. Verrassend snel zelfs”, constateert Bottas na afloop van de race tegenover Martin Brundle. “We dachten dat we dezelfde racesnelheid zouden hebben, maar zij controleerden de race en behielden hun voorsprong. Ik deed er alles aan, maar ik kon hem niet bijhouden.”

Dankzij zijn P2 eindigt Bottas ook als tweede in het wereldkampioenschap. De Fin kijkt daarom toch enigszins tevreden terug op de race: “Het was een solide race. Ik heb het gevoel dat ik vandaag niet meer uit de auto kon halen. Ik ben in ieder geval voor mijn teamgenoot geëindigd. Het is een tijd terug dat ik op het podium stond, dus dat voelt sowieso goed. Jammer dat ze hier geen champagne hebben.”

Net als de andere coureurs snakt ook Bottas naar vakantie: “Ik heb nog wat verplichtingen volgende week, maar ik kijk uit naar de Kerst en om mijn familie weer te zien. Daarna volgt een snelle reset, weer hard trainen, vanaf nul beginnen en het beter doen.”