Verstappen snelste in VT1 GP van Abu Dhabi

(c) Red Bull content pool

De eerste vrije training zit erop en Max Verstappen heeft de snelste tijd laten noteren. Achter hem stonden Valtteri Bottas en Esteban Ocon. Hamilton had in de openingsfase problemen met zijn remmen waardoor hij maar een halve training kon rijden, hij kwam niet verder dan een vijfde plaats.

Lewis Hamilton is terug en nam het stuur van Russell weer over, Russell mocht gewoon weer plaatsnemen in zijn Williams. Magnussen kwam niet in actie tijdens de eerste vrije training. Mick Schumacher mocht tijdens de eerste vrije training rijden voor Haas. Ook Kubica was aanwezig, hij verving Giovinazzi tijdens de eerste vrije training.

In de openingsfase had Hamilton problemen met zijn voorremmen. De Brit gaf aan dat het voelde alsof hij constant remde. De wereldkampioen moest terug naar binnen om het probleem op te lossen.

Na twintig minuten gereden te hebben had ook Ricciardo een probleem. Hij moest zijn Renault achterop het circuit parkeren. Vlak daarna werd Kvyat verteld dat hij langzamer moest gaan rijden. Ook hij leek problemen te hebben maar niet veel later kon de Rus normaal verder rijden. Kort was er een virtual safety car om de auto van Ricciardo veilig achter de vangrail te zetten.

Na een halve training binnen te hebben gestaan kon Lewis Hamilton zijn weg weer vervolgen. Halverwege de training had Bottas de snelste tijd staan op de zachte band. Achter hem stond Verstappen, de Nederlander was ruim een seconde langzamer maar reed op de harde band. Toen Verstappen op de zachte band naar buiten ging was hij in zijn eerste ronde direct sneller dan Bottas, het gat was maar 3 honderdsten. Met nog 25 minuten te gaan spinde Albon. Tijdens zijn snelle run op de zachte band verloor hij zijn Red Bull in bocht twaalf. De Red Bull coureur kon zonder schade zijn weg vervolgen.

Ricciardo kwam de rest van de training niet meer in actie. Fittipaldi kwam in de eerste training nog niet aan de rondetijden van de rest van het veld. Dit kwam omdat hij met een volle tank brandstof reed. Ocon reed een goede training, de Fransman reed niet alleen de meeste rondes maar liet ook de derde tijd noteren.

De volledige uitslag van de eerste vrije training:

(c) Formula 1