Mercedes domineert VT2: Bottas snelste, Verstappen derde

De tweede vrije training voor de Grand Prix van Abu Dhabi begon met een aantal problemen en eindigde daar ook mee. Maar in het grootste gedeelte van de sessie konden de teams hun lijstjes goed afwerken. Daarnaast was Mercedes was weer oppermachtig, nadat het in de eerste vrije training Verstappen nog voor moest laten.

Magnussen en Giovinazzi stapten voorafgaand aan de tweede vrije training weer in hun auto’s, nadat Mick Schumacher en Robert Kubica het van hen hadden overgenomen in de eerste vrije training.

In het begin van de tweede training ging zo’n beetje het hele veld naar buiten op de prototype banden van Pirelli. Iedereen moest daar minimaal acht ronden op rijden en het lijkt erop alsof de teams die acht ronden zo snel mogelijk achter de rug wilden hebben.

Lewis Hamilton had opnieuw vroeg in de training problemen. Nadat hij in VT1 problemen had met zijn remmen kwam hij in VT2 na iets meer dan tien minuten naar binnen om zijn stuurtje te verwisselen. Niet veel later kwam ook Valtteri Bottas binnen, hij gaf aan problemen te hebben met zijn gaspedaal.

Voor een lange tijd kon iedereen probleemloos de programma’s afwerken. Maar met nog een kleine twintig minuten te gaan kreeg eerst George Russell een motorprobleem en later Kimi Raikkonen ook. Zijn motor vatte zelfs vlam en hij moest de auto naast de baan parkeren. De rode vlag werd gezwaaid voor het incident.

De sessie herstartte met nog zes minuten op de klok. Ondanks de problemen in het begin van de training was Mercedes toch dominant. Valtteri Bottas voerde uiteindelijk de lijst aan met een 1:36.276. Hamilton volgde op twee tienden terwijl Verstappen er niet aan kom komen en zeven tienden tekort kwam. De gehele top drie reed op dezelfde band.

(c) Formula 1 on twitter