De Vries rijdt Abu Dhabi test voor Mercedes

De Vries
(c) Mercedes-Benz EQ Formula E Team

Nyck de Vries zal na afloop van het Formule 1 seizoen zijn Formule 1 debuut gaan maken. Tijdens de Abu Dhabi test zal de Nederlander samen met Stoffel Vandoorne rijden voor Mercedes. De Vries heeft op social media laten weten er erg veel zin in te hebben.

Nyck de Vries werd vorig jaar kampioen in de Formule 2. Vaak maak je dan de stap naar de Formule 1. Helaas voor Nyck kreeg hij die kans niet. Latifi, de nummer twee van dat jaar, kreeg die kans wel. Hij reed afgelopen jaar voor Williams. Voor de Vries zat er niets anders op dan rijden in een andere klasse. Afgelopen jaar reed de Nederlander voor Mercedes in de Formule E. Hij werd daar teamgenoot van ex-Formule 1 coureur Stoffel Vandoorne. De Vries eindigde het Formule E seizoen als elfde.

Vanochtend kwam het nieuws naar buiten dat de Vries alsnog zijn Formule 1 debuut mag maken. Samen met Vandoorne zal hij plaatsnemen in de Mercedes tijdens de test in Abu Dhabi na afloop van het Formule 1 seizoen. Nyck heeft op social media laten weten dat hij er erg veel zin in heeft. Hij kan Mercedes niet vaak genoeg bedanken voor de kans die hij krijgt. Zijn droom zal aankomende dinsdag werkelijkheid worden.