Hamilton reageert voor het eerst op coronabesmetting

(c) Mercedes AMG Petronas F1

Lewis Hamilton heeft dinsdag via een video voor het eerst gereageerd op zijn coronabesmetting. Hij vertelt dat hij één van de zwaarste weken uit zijn leven achter de rug heeft, maar dat hij hoopt dat hij het seizoen kan afsluiten in Abu Dhabi. 

Afgelopen weekend moest de zevenvoudig wereldkampioen de Grand Prix van Sakhir aan zich voorbij laten gaan. Na de Grand Prix van Bahrein, die hij wist te winnen, kreeg Hamilton last van de symptomen van het coronavirus en liet zich testen. Die test bleek positief waarna hij in quarantaine moest. George Russell mocht Hamilton het afgelopen weekend vervangen.

Hamilton vertelt dat hij weer getraind heeft, maar ook dat hij het niet makkelijk heeft gehad.

”Ik weet dat ik de afgelopen week niets van mij heb laten horen, maar het is absoluut één van de zwaarste weken die ik in tijden heb gehad”, begint Hamilton. ”Ik heb me alleen gefocust op het herstellen en weer in vorm geraken, zodat ik mee kan doen aan de laatste race in Abu Dhabi. Ik voelde me geweldig toen ik vandaag wakker werd en heb mijn eerste training weer achter de rug, dus ik wilde jullie een positief bericht sturen en laten weten dat ik in orde ben. Ik wil iedereen bedanken voor de geweldige berichten en video’s die jullie hebben gestuurd. Dat waardeer ik heel erg. Waar jullie ook zijn, ik hoop dat jullie positief blijven en blijven strijden tegen wat op jullie pad is gekomen. Ik hoop dat ik snel weer in de auto kan stappen.”

Het is nog maar zeer de vraag of Hamilton zijn seizoen kan afsluiten in Abu Dhabi. Zelfs al zou hij een negatieve test afleveren, is het nog maar de vraag of hij op tijd in het paddock aanwezig mag zijn, vanwege de strikte beperkingen die gelden in Abu Dhabi.

https://twitter.com/LewisHamilton/status/1336313684159819778